Дачић у Црној Гори

ivica_dacic t
Српски премијер Ивица Дачић разговараће у Погорици са црногорским председником Филипом Вујановићем, премијером Милом Ђукановићем и председником парламента Ранком Кривокапићем.С премијером Србије, у посети Црној Гори биће и министар спољних послова Иван Мркић, министар привреде Саша Радуловић и министар саобраћаја Александар Антић.
По програму посете, Дачића ће дочекати председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, а потом следи разговор два премијера и пленарни састанак делегација.
Дачић ће се, затим, састати с председником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем и председником Филипом Вујановићем.
Током посете, Дачић ће се у амбасади Србије у Подгорици одвојено састати с лидерима СНП-а и Демократског фронта Срђаном Милићем и Миодрагом Лекићем.
Уочи Дачићеве посете Црној Гори, новоименовани амбасадор Србије у Подгорици Зоран Бингулац предао је акредитивна писма црногорском председнику Филипу Вујановићу.
Вујановић се том приликом заложио за максимално блиске и пријатељске односе Црне Горе и Србије, наводећи да они треба да буду пример региона и као такви препознати у међународној заједници.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>