Без контакта са затрпаним рударом

3220742_rudari-t
Спасиоци још нису стигли до рудара Жељка Милетића који је од уторка пре подне затрпан у јами „Стрмостен“, у руднику „Рембас“. За сада спасиоци нису успели да лоцирају где се рудар налази.
Генерални директор Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља Владан Милошевић објашњава да стални одрони и сужен простор спречавају спасиоце и рударе да иду брже.“Мењамо приступ, гледамо како да подградимо тај део и направимо већи простор како би могли ангажовати више људи на рашчишћавању, али и зауставили одрон“, рекао је Милошевић за Танјуг.
Милошевић каже да нема „никаквих знакова од затрпаног рудара“.
„Ради се без престанка, од почетка је ангажовано преко 150 рудара, али због природних услова споро напредујемо“, рекао је он и истакао да очекује више ефеката од методе подграђивања.
Ни припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а који су јуче после подне били у јами нису успели да лоцирају Милетића детекторима за метал, јер је на њему мало челика, а у јами је превише металних предмета који спасице наводе на погрешан траг.
„Ми смо претпостављали да ће и припадници Сектора за ванредне ситауције тешко лоцирати затрпаног рудара, али смо пробали и тај начин“, рекао је Милошевић.
Потрага за затрпаним рударом се наставља и неће бити прекидана, а Милошевић тврди да су рудари-спасиоци безбедни.
Приликом обиласка рудника, са породицом рудара сусрео се и министар енергетике и рударства Александар Антић.
„Настављамо потрагу, али узимајући у обзир пре свега да не угрозимо животе осталих рудара и спасилаца, јер услови у којима се ради су невероватно тешки и невероватно отежани“, каже министар Антић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com