Вежбе завршене, руска војска се враћа у базе

Putin-na-vojnoj-vezbi
После војне вежбе која је почела 26. фебруара, Владимир Путин наредио војсци да се врати у базе. Пентагон обуставља војну сарадњу са Русијом. Савет безбедности УН без закључака о ситуацији у Украјини. Барак Обама прети Москви санкцијама. Џон Кери долази у Кијев.
Руски председник Владимир Путин наредио је војницима, који су учествовали на војној вежби ове недеље, да се врати у војну базу, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Савет безбедност опет без конкретних закључака о ситуацији у Украјини. Амерички председник Барак Обама прети Русији санкцијама.“Врховни командант оружаних снага Руске Федерације, Владимир Путин, издао je наређење војницима и јединицама који су учествовали у војним вежбама, да се врате у своје базе“, рекао је Песков и додао да су вежбе биле успешне, пренела је агенција Ројтерс.
Путин је јуче, пратњи министра одбране Сергеја Шојгуа, присуствовао војној вежби на којој су се могли видети руски тенкови и оклопна возила која су дефиловали полигоном Кириловски изван града Вјборг на граници Русије и Финске.
Истовремено званична Москва је демантовао да је војна вежба на полигону Кириловски, на северозападу Русије била повезана са догађајима на Криму, додаје агенција Ројтерс. Војна вежба почела је 26. фебруара.
Ројтерс наводи да у извештају из Кремља није било речи о премештању руских снага на Крим.
У међувремену, Пентагон је саопштио да Сједињене Америчке Државе, због кризе у Украјини, обустављају све заједничке активности с руском војском, укључујући војне вежбе, планиране конференције и пристајање у луке.
„Позивамо Русију да заустави ширење кризе у Украјини и да се руске снаге на Криму повуку у своје базе, као што је прописано споразумом руске Црномрске флоте“, поручио је портпарол Пентагона, адмирал Џон Кирби.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com