Вучић мандатар за састав нове владе

2971575_vucic-nikolic-v-t4
Председник Србије Томислав Николић поверио је мандат за састав нове владе лидеру СНС-а Александру Вучићу. Обећао сам да ћу радити вредно и поштено и доносити добре одлуке за нашу Србију, истакао је Вучић.
Томислав Николић је рекао да је спреман да заједно сносе ризике и искушења, јер владу очекују одлуке које неће бити популарне, али су нужне, док је мандатар обећао да ће састав његовог кабинета бити познат 27. априла у 19 сати.Председник Србије је честитао Александру Вучићу на оствареним изборним резултатима и истакао да се са лидером СНС-а договорио да тесно сарађују у доношењу одлука које неће бити популарне.
„Искрено честитам Вучићу на оствареном резултату, одлучио сам да обавестим Скупштину да сам Вучићу поверио мандат, али искрено – не био му у кожи, јер се Србија налази пред огромним искушењима. Победа, радост и весеље завршени су даном када су пребројани резултати – данас почиње велика одговорност и рад под сталном лупом јавности, а многи ће тражити и чекати грешке владе“, рекао је Николић новинарима.
Нагласио је да је сигуран да влада неће правити грешке, већ да ће доносити тешке, судбоносне одлуке.
„Договорили смо се да поделимо одговорност, влада и председник ће тесно сарађивати. Радићемо тимски, посебно у одлукама које неће бити популарне“, рекао је Николић.
Мандатар за састав владе Александар Вучић нагласио је да ће у наредне три или четири године, колико ће влада трајати, од Србије направити здраву и пристојну државу. „Обећао сам да ћу радити вредно и поштено, и доносити добре одлуке за нашу Србију“, рекао је Вучић.
Према његовим речима, тешко да је неко у тежим околностима добио такав мандат, посебно после лоших одлука из 2007. и 2009. године, због којих је у држави висок дефицит и не функционише економија.
Уз напомену да је то влада која је састављена у најкраћем року, Вучић је захвалио председнику Николићу што му је поверио мандат и рекао да је данас „један од оних дана о којима су некада заједно маштали“.
Вучић је додао да Србија улази у тешке и озбиљне реформе јер ће се радити за следеће генерације, а не за следеће изборе.
„За мене лично, ово је велики дан“, рекао је Вучић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com