Вучић: Не дозвољавамо да нас понижавају

Aleksandar-Vucic-Tanjug
Премијер Александар Вучић, поводом посете албанског премијера Едија Раме Београду, рекао је да све проблеме треба решавати разговором, али да Србија не дозвољава да било ко понижава државу и народ.
„Морамо све проблеме да решавамо разговором, али, с друге стране, Влада Србије је морала да покаже да не дозвољава да било ко понижава државу и народ“, рекао је Вучић за Блиц, наводећи да је задовољан резултатима разговора са Рамом.
Према наводима листа, Рама је у разговору поручио да га радује будућа посета Вучића Тирани, а да је велику улогу у договору два премијера одиграла Немачка и Вучићев разговор са канцеларком Ангелом Меркел о догађајима на утакмици и посети Раме Београду, преноси Танјуг.
Чињеница да је посета одложена у односу на ранији термин последица је тврдог става српске владе да не дозвољава никаква понижења, пренео је лист речи извора из Владе Србије, наводећи да су Вучић и Рама разговарали пола сата.
Званично је саопштено да су се премијери Србије и Албаније, Александар Вучић и Еди Рама, у телефонском разговору сагласили да званична посета албанског премијера Србији буде одложена за 10. новембар.
У заједничком саопштењу двојице премијера наводи се да су се сагласили да су инциденти на стадиону у Београду током утакмице између репрезентација Србије и Албаније по својој суштини били веома несрећни.
„И даље постоје јасна неслагања око тога како се инцидент догодио, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности“, нагласили су саговорници.
Време је да окренемо нову страницу у политичким и економским односима између Србије и Албаније, закључила су двојица премијера.
Вучић и Рама истакли су да је неопходно наставити дијалог и процес започет у Берлину 28. августа, током конференције о Западном Балкану, јер ће он омогућити побољшање односа две земље, региона, али и целе Европе.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com