Вучић носи рејтинг Владе

Aleksandar Vucic
За првих сто дана Владе грађани као да су у њој видели само премијера Александра Вучића и као никада раније, бар према истраживањима агенције „Фактор плус“, сада је забележена велика разлика између оцена рада првог човека Владе и осталих министара.
Према истраживању чије је резултате пренео дневни лист Политика, чак ни Вучићеви највернији и јавности најпознатији сарадници, попут Зоране Михајловић или Небојше Стефановића, нису досегли оцену „добар – три“.У истраживању поводом сто дана актуелне Владе, на узорку од 1.100 испитаника, просечна оцена за Вучићев учинак је 4,1.
Први следећи је први потпредседник владе Ивица Дачић са просечном оценом 2,9, па би се дало закључити да су грађани прилично незадовољни Вучићевим кабинетом.
Ипак, одговори испитаника на остала питања у овом истраживању указују да имају завидно мишљење о њеним достигнућима за нешто више од три месеца од формирања.
На питање „Да ли подржавате актуелну владу?“, 64 одсто одговорило је позитивно, 23 одсто негативно, а 13 није дало одговор.
Коментаришући велику диспропорцију између задовољства грађана радом Вучића и осталих чланова владе, директор агенције „Фактор плус“ Владимир Пејић напомиње да није добро што нема још неког ко ће га ближе пратити.
Пад Дачићеве оцене у односу на ранија истраживања може се делом приписати и његовој новој, реално мањој улози у Влади у односу на претходну када је био премијер, али чињеница да су сви остали врло слично оцењени указује да их грађани мање-више једнако гледају.
„Не знам да ли је таква слика створена, али очигледно је да огромна већина њих мисли да само Вучић ради како треба“, истиче Пејић.
Према његовој оцени, подршка влади (када је реч и о ономе што је највише урадила и у ком правцу се креће) прати отприлике рејтинг владајућих партија, пре свега СНС-а, а у оквиру СНС-а најтачније би било рећи – Вучића.
„Мислим да кад оцењују Владу, оцењују Вучића највише и да, истовремено, кад оцењују Вучића оцењују Владу. А да не мисле то за целу Владу најбоље се види из ових других оцена, које нису сјајне, чак ни за министре из СНС-а. Очигледно је да је он локомотива која све то вуче, у ком год правцу, он је тај који носи рејтинг, чини ми се, и СНС-у и целој Влади. Зато би ови други из СНС-а требало да се замисле“, сматра директор агенције „Фактор плус“.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com