Вучић са Дачићем о влади

2948595_vucic-sa-dacicem-t2
Лидер Српске напредне странке Александар Вучић наставио разговоре о формирању владе састанком са председником СПС-а Ивицом Дачићем. На састанак су са Дачићем дошли и Драган Марковић Палма, Милан Кркобабић, Дијана Вукомановић и Жарко Обрадовић.
Делегацију коалиције СПС-ЈС-ПУПС у седишту СНС-а дочекали су Александар Вучић и потпредседница Зорана Михајловић, а састанку присуствују Никола Селаковић и Братислав Гашић.Напредњаци су преговоре о формирању владе почели у понедељак сусретом са представницима Савеза војвођанских Мађара, који су добили позив да учествују у новој влади, а лидер СВМ Иштван Пастор најавио да је та странка спремна да буде партнер у решавању проблема у Србији, преноси Танјуг.
Вучић ће, како је најавио, Дачићу изнети програм СНС, а од њега очекује да изнесе свој став, јер, како каже, сасвим сигурно не може у владу са неким ко ће тражити у оваквој ситуацији повећање плата у јавном сектору.
„Ако ми буду рекли ‘хајде још једанпут да не повећамо снагу привреде земље’ или да овако слаби повећавамо плате у јавном сектору и пензије, ја ћу рећи да у томе не могу да учествујем, а ви видите како ћете другачије да формирате владу. А, ако буду рекли да ћемо одговорно да се понашамо и предузимао тешке кораке, онда ћемо да разговорамо на другачији начин“, прецизирао је Вучић новинарима после састанка са Пастором.
Среда је резервисана за разговоре с представницима Нове деморкатске странке.
Након седнице Председништва СНС-a у суботу, Вучић је најавио да ће политика владе бити политика агресивног запошљавањаи јачања приватног сектора и драматичног реформисања јавног.
Председништво те странке је било једногласно да се СВМ позове у владу, али је било различитих ставова о томе да ли у владу да зову НДС и коалицију око социјалиста.
Нова влада требало би, према Вучићевим најавама, да буде формирана до 25. априла, имаће највише 19 чланова и биће најмања у модерној српској политичкој историји.
Конститутивна седница Скупштине Србије, како је најавио председник парламента Небојша Стефановић, биће одржана 16. априла.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com