Вучић са Путином

3097412_putin-i-vucic-t
Премијер Србије Александар Вучић ће се у наставку дводневне посете Москви састати са председником Русије Владимиром Путином.
Како је најављено из Кремља, Вучић и Путин ће разговарати о низу питања из области билатералних односа, еконoмске сарадње и других.
Премијер Вучић јуче се сусрео са руским колегом Дмитријем Медведевом с којим је разговарао најпре сат времена у четири ока, а потом су се придружиле и делегације.
Вучић је после састанка изјавио да Србија жели да постане део ЕУ, али да не жели да нарушава односе са Русијом, као и да су сва питања око „Јужног тока“ разрешена и да се ускоро може очекивати потписивање једног документа који ће то и озваничити.
„Никад нисам скривао да Србија жели да постане део ЕУ, али Србија не жели да у тешком тренутку нарушава добре, најбоље пријатељске односе са Русијом“, рекао је српски премијер.
Медведев је рекао да је „Јужни ток“ приоритетан пројекат, за Европу и за Србију и да ће реализација тог пројекта означавати и подизање нивоа сарадње Русије са Србијом на нови ниво. Додао је и да не сме бити политизован.
Како је навео, то означава и партнерски приступ две земље у том послу.
Вучић је прецизирао да је делагација Србије имала четири молбе и да је руска страна изашла у сусрет, као и да остају још да се уреде технички детаљи и да се може очекивати да у наредним данима све буде завршено.
Дугачки и конструктивни разговори су били око „Јужног тока“ током којих су сва питања решена, подвукао је премијер Србије.
„Суштинска питања више не постоје јер су решена и остају само технички детаљи који се усаглашавају“, нагласио је Вучић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com