Данас је дерби – за бодове и лепшу слику фудбала

Derbi-Stadion
Дуел комшија по 147. пут. После паузе због обавеза репрезентација, наставља се домаћи шампионат, а у центру пажње биће београдски „вечити“ дерби, који се од 19 часова игра на стадиону у Хумској.
Прекид утакмице са Албанијом у квалификацијама за првенство Европе поново је ставио српски фудбал на насловне стране светских медија, нажалост опет у негативном контексту, али живот иде даље и већ данас је прилика за бољи утисак и слање лепше слике у свет.
И то са истог места, са стадиона у Хумској, где ће лидер шампионата Партизан, у 147. вечитом дербију дочекати највећег ривала и актуелног шампиона Црвену звезду. Ни црно-бели, ни црвено-бели ове сезоне не знају за пораз, али Звезда је два пута ремизирала, против Напретка и Вождовца, што је доводи у ситуацију да, с обзиром на то да има бод мање и утакмицу мање, практично не сме да изгуби.
А то неће бити нимало лако, што због Партизанових седам узастопних тријумфа, што због квалитета тима, али и чињенице да је домаћин славио на последња два дербија у Хумској, оба пута головима у 90. минуту.
Партизан у утакмицу улази после победе у Лучанима од 2:1, седме узастопне у првенству. Црно-бели су први на табели са 21 бодом, али имају и утакмицу мање, пошто је због обавеза у Лиги Европа одложен њихов дуел са ОФК Београдом.
Екипа Марка Николића покушаће да забележи другу узастопну победу над Звездом, после тријумфа од 26. априла када је победила голом Немање Којића у 90. минуту. Са друге стране, Звезда жели добар резултат како би остала у трци за ривалом, пошто је у прошлом колу одиграла нерешено, 2:2 против Вождовца и заузима треће место.
Додатни проблем за тренера црвено-белих Ненада Лалатовића биће повреда капитена младе репрезентације Србије и стандардног десног бека Марка Петковића, док сће Партизан бити јачи за опорављеног Николу Дринчића.
Дуел вечитих ривала судиће међународни фудбалски судија Милорад Мажић. Помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, а за четвртог судију именован је Срђан Каурин.
Делегат утакмице биће Раденко Стевовић, а посматрач Ђорђе Гајдобрански.
Као и увек када је дерби, све остале утакмице остаће у сенци, укључујући и гостовање Војводине у Чачку, где би Новосађани у случају да Партизан не победи у дербију могли да преузму лидерску позицију.
147. вечити дерби игра се од 19 часова на стадиону у Хумској.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com