Довољно места у средњим школама

3159555_zoran-kostic-t
Слободних места у другом уписном кругу има у скоро свим средњим школама. Изненађујуће је да празних клупа има и у гимназијама, док су у медицинским школама сва места попуњена, каже за РТС Зоран Костић помоћник министра просвете. Настава ће у свим школама почети на време, тврди Костић.
Зоран Костић је, гостујући у дневнику РТС-а, рекао да у средњим школама има више од 12.000 слободних места, за 1.268 ученика који из одређених разлога испит из мале матуре нису полагали у јуну. Ученици ће данас полагати тест из матерњег језика.
„Места има у свим школама. Када кажем свим, то значи да има места у гиманзијама на територији општине Београд, електротехничким и машинским школама. Једино где нема места су медицинске школе и неки гимназије као што су Трећа, Четрнаеста и Петнаеста гиманзија, које су попуниле своје капацитете“, каже Костић.
Изненађење је, каже Костић, да ове године и у гимназијама у августу има места.
Костић наглашава да ће, без обзира на поплаве и штету коју су школе претрпеле, школска година почети првог септембра и да ће сви ђаци сести у своје школске клупе.
Помоћник министра просвете тврди да у школама неће бити гужве и да, с тим у вези, неће бити проблема.
Костић каже да ће у понеким школама у којима су ђаци ишли само у једну смену, сада бити уведене две смене, како би сви ученици могли да похађају наставу.
Помоћник министра просвете подсећа и да ће из средстава Европског инвестиционог фонда бити обновљене 134 школе у Србији, али и да ће бити изграђене две нове.
На питање зашто су рачуни школа веома често блокирани, Костић каже да за то постоје различити разлози. Напомиње и да Министарство има у виду све школе којима је рачун у блокади и закључује да је најважније да то не оптерећује плате запослених у просвети.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com