ЕПС: Лажни леци о поскупљењу струје

Леци који су се појавили у Београду и још неким местима у Србији о наводном поскупљењу струје за 20 одсто од 1. априла су лажни и срачунати да се изазове немир у Србији, рекао директор ЕПС-а Александар Обрадовић. Начелник београдске полиције Веселин Милић рекао је да је истрага у току.
Руководство ЕПС-а и начелник београдске полиције саопштили су на ванредној конференцији за новинаре да су се у Београду и још неким местима у Србији појавиле десетине хиљада фалсификованих флајера, којима ЕПС најављује наводно поскупљење струје за 20 одсто од 1. априла.“То је апсолутна лаж, срачуната на изазивање хаоса, немира и насиља у Србији“, рекао је директор ЕПС Александар Обрадовић.
Он је оценио да иза тога стоје екстремистичке групе, али је истакао да је посао полиције да открије ко стоји иза те кампање.
„Такође, очигледно је да ова акција екстремиста има и политичку позадину, јер ова акција је почела један дан пред изборе. Позивам и молим полицију да открије ко стоји иза ове скандалозне акције, ко су њени финансијери и која је политичка позадина ове акције“, рекао је Обрадовић.
Фалсификовани флајери са потписом ЕПС убацивани су у поштанске сандучиће грађана на Новом Београду, Звездари, Обреновцу и другим београдским општинама и у местима у унутрашњости Србије.
Према речима Обрадовића, очигледно да у Србији постоје неке снаге које не желе јак и стабилан ЕПС.
Он је подсетио да је ЕПС пре годину и по дана био у великим финансијским проблемима и да је систем био угрожен и навео да је ЕПС сада друга најпрофитабилнија компанија у Србији.
Обрадовић је нагласио да је јутрошња акција против интереса државе и грађана Србије, као и да ЕПС треба да буде мотор привредног развоја обезбеђујуци стабилно снабдевање електричном енергијом за грађане и привреду.
Он је казао да је акција изведена врло професионално и да је коришћен лого ЕПС-а.“То што пише у обавештењу је лаж и ЕПС није покренуо процедуру повећања цене електричне енергије.
ЕПС не може сам да одлучи да подигне цену струје, јер је то процедура која мора да се испоштује и процедура коју мора да одобри регулатор – Агенција за енергетику“, истакао је Обрадовић и изразио очекивање да ће кривци бити приведени.
Начелник београдске полиције Веселин Милић је рекао да ће полиција предузети све мере да „нико више никада у Београду и Србији неће моћи да кроз одређен манипулативне радње доводи грађане у заблуду“.
Милић је рекао је да истрага у току и поручио да ће бити процесуирани они који стоје иза те акције.
„Обећања ретко дајем, али брзо испуњавам“, навео је Милић, подсетивши на добро спроведену полицијску акцију Гром. Милић је рекао да је акција била плански организована и координирана.
Како је рекао Милић, лажна обавештења су убацивана у сандучиће грађана без коверте, а на обавештењу је коришћен лого ЕПС-а, али је написано „ЕСП снабдевање“.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com