Ивановић и Ракић кандидати за градоначелника

ГИ СДП кандидовала свог лидера Оливера Ивановића за градоначелника Северне Митровице, иако је он у притвору. Поднета и кандидатура Горана Ракића испред ГИ „Српска“. Избори за градоначелника Северне Митровице одржавају се 23. фебруара.
За градоначелника Северне Митровице у среду увече су кандидовани Оливер Ивановић испред ГИ СДП, и Горан Ракић као кандидат ГИ „Српска“.Најпре је поднета кандидатура лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, након састанка општинског одбора те иницијативе, а „услед захтева свих грађана Косовске Митровице“.
„Ова кандидатура је доказ да је господин Оливер Ивановић невин, и неподношење кандидатуре би значило да се он плаши ове неосноване и срамне оптужбе“, наводе у Ивановићевој иницијативи.
Потом је Грађанска иницијатива „Српска“ кандидовала Горана Ракића за градоначелника Северне Митровице.
Ракић је рекао за Танјуг да је „Српска“ у среду касно увече предала кандидатуру и да су из солидарности због хапшења Оливера Ивановића чекали да то прво учини ГИ СДП.
Изборни процес није био доведен у питање и једно је сигурно да ће грађани Северне Митровице препознати правог кандидата и да неће дозволити да им будући градоначелник буде Албанац, рекао је Ракић.
Он је казао да Албанци имају кандидата на изборима. Ракић је истакао да су његову кандидатуру једногласно подржали одборници Грађанске иницијативе „Српска“.
Кандидатуре су предате представницима Ораганизације за еврпску безбедност и сарадњу у Косовској Митровици.
Избори за градоначелника Северне Митровице биће поновљени 23. фебруара, јер изабрани градоначелник Крстимир Пантић није ступио на дужност пошто је одбио да потпише свечану изјаву на документу који је имао ознаке косовске државности.
Ситуација у Северној Митровици искомпликовала се додатно након што је кандидат Самосталне либералне странке за градоначелника Димитрије Јанићијевић убијен, а Ивановић пре неколико дана ухапшен због сумње да је починио кривична дело ратни злочин и тешко убиство.
Како Танјуг сазнаје, кандидате на изборима 23. фебруара имаће и две албанске партије ПДК и ЛДК.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com