Корисници социјалне помоћи мораће да раде

Vulin
Влада донела уредбу по којој ће сви радно способни корисници социјалне помоћи морати да раде или да се образују да би остварили право на ту помоћ, изјавио Александар Вулин. Социјална давања се неће смањивати, нагласио Вулин.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објаснио је да социјална помоћ „неће бити помоћ него зарада“.
„Не може да буде поплава у Обреновцу или Шапцу, и да долазе хиљаде волонтера, а да ниједан корисник социјалне помоћи не дође да брани свој град“, рекао је министар новинарима у Београду, преноси Бета.
Према његовим речима, онима који одбију задужење које им одреди центар за социјални рад, помоћ ће најпре бити умањена, а ако одбију по други пут биће укинута.
Задужења ће одређивати надлежни центри у сарадњи са локалним самоуправама, рекао је Вулин и додао да ће пре тога његово министарство донети одговарајуће правилнике, а социјални центри и локалне власти потписати споразуме.
Додао је да је у ребалансу буџета за 2014. годину предвиђено више новца за исплату отпремнина радницима предузећа у реструктурирању који ће остати без посла.
На питање да ли ће каснити доношење ребаланса буџета, министар је одговорио да тај посао не може бити завршен пре договора са Међународним монетарним фондом (ММФ).
Кад је реч о социјалној политици, Влада Србије једногласно је одлучила да се социјална давања неће смањивати, нагласио је Вулин.
„То значи да се дечји додатак неће смањивати, да се родитељски додатак неће смањивати и да локалне самоуправе у највећој могућој мери неће смањивати социјална давања“, рекао је Вулин.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com