Малезија, отмичар скренуо авион?

Истрага нестанка малезијског авиона верује да су комуникације на њему намерно онеспособљене и да је он скренуо са лета ка Пекингу и летео још више од седам сати. Полиција претреса кућу пилота несталог авиона.
Малезијски премијер Наџиб Разак изјавио је да истрага нестанка авиона на лету МХ 370 верује да су комуникације на њему намерно онеспособљене и да је он скренуо са лета ка Пекингу и летео још више од седам сати.Наџиб је на конференцији за новинаре рекао да власти сада покушавају да авиону уђу у траг на два могућа „коридора“ – северном, од северног Тајланда преко границе са Казахстаном и Туркменистаном, и јужном коридору, од Индонезије ка јужном Индијском океану, пренео је АП.
Авион на лету из Куала Лумпура за Пекинг са 239 људи нестао је пре више од недељу дана.
Ове информације о авиону „Мелезијан ерлајнса“ потврђују вишедневне спекулације да његов нестанак није био случајан, што значи да ће се истрага сада фокусирати на то ко је могао да преузме контролу над авионом и зашто, као и да ће зона потраге бити значајно проширена.
Наџиб је рекао да ће бити окончана потрага у Јужнокинеском мору, где је авион први пут изгубио контакт са контролом лета.
Према његовим речима, нови коридори потраге засновани су на последњим расположивим сателитским подацима.
„Јасно је да је потрага за МХ370 ушла у нову фазу“, рекао је малезијски премијер додао: „Надамо се да ће нас ове нове информације довести корак ближе проналажењу авиона.“
Како је пренео Ројтерс, Наџиб је рекао да „кретање несталог авиона указује на смишљену акцију неког ко је скренуо авион“ натраг према Малезији и ка западу.
Истражитељи су потрврдили да је летелица регистрована на војном радару изгубљени авион након што су његове комуникације вероватно искључене пре него што је стигао до источне обале Малезије, рекао је он.
„Упркос медијским извештајима да је авион отет, желим да будем веома јасан да још истражујемо све могућности у вези са тим шта је навело МХ370 да скрене с курса“, истакао је Наџиб.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com