Милићев се бранио ћутањем

Kantrimen
Марко Милићев осумњичен за изазивање саобраћајне несреће на Бранковом мосту 25. јула, у којој је настрадао Лука Јовановић, саслушан је пред Трећим основним тужилаштвом у Београду које води истрагу против њега. Милићев се бранио ћутањем али је најавио да ће одбрану изнети у присуству изабраног браниоца Дејана Ћасића.
Саслушање је трајало 45 минута и одржано је без присуства јавности, пошто је према закону истрага тајна, преноси Танјуг.Адвокат Милићева није данас дошао на саслушање због штрајка београдских адвоката, који је почео у среду.
Милићев није хтео да износи одбрану, али је рекао да хоће када саслушању буде присуствовао адвокат Ћасић, сазнаје Танјуг у Палати правде.
Милићев може, када се заврши штрајк адвоката, да се Тужилаштву обрати дописом и затражи да буде саслушан, односно да изнесе своју одбрану.
На данашњем саслушању Милићева присуствовао је адвокат Марко Николић из Панчева, ког је Милићеву поставио суд као браниоца по службеној дужности.
У Тужилаштву кажу да Милићев није понудио никакву нагодбу за склапање споразума о признању кривице, како су то пренели поједини медији, али да то може да уради до краја кривичног поступка.
Милићев је рекао да ради као менаџер ресторана „Бела ноте“ и да зарађује 23.000 динара, ожењен је, без деце и нема имовину у свом власништву.
Милићев је у уторак на саслушању код судије за претходни поступак одбио да одговори на питање тужиоца зашто се крио, где је био током бекства као и где се налази „кантримен“, возило за које се сумња да је с њим починио кривично дело.
Он је у притвору због опасности од бекства и бојазни да ће утицати на сведоке у току истраге, као и да би могао да понови кривично дело.
У недељу увече је, након депортације из Кине, ухапшен на аеродрому Никола Тесла и смештен у Окружни затвор у Београду.
Милићеву је притвор одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потерница, јер је био у бекству, по којој је 29. августа ухапшен у Кини.
Он је 10. августа летом за Истанбул у 12.25, са својим пасошем насустио земљу. Имао авионску карту у једном правцу.
Ухапшен је у Кини 29. августа по српској потерници, а пошто није имао уредне папире за боравак у Кини та држава је одлучила да га протера без чекања формалног захтева за изручење који је раније најављен из Србије.
Милићев се терети за „тешко дело против безбености јавног саобраћаја“, учињено из нехата и за које му према закону прети казна од једне до осам година затвора, као и за кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи за које је запрећена иста казна.
Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила „лада“ и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео „мини кантримен“.
Возач „кантримена“ није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com