Михајловићева: Држава не дугује путарима

3168993_mihajlovic-v-t
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да држава нема дуговања према извођачима радова на изградњи путне мреже у Србији и за узврат тражи да се радови обављају на време и да буду квалитетни.
Михајловићева је нагласила да Србија треба да базира свој привредни развој на коридорима 10 и 11 и упозорила да уколико на време не завршимо те магистралне саобраћајнице од међународног значаја, Србију ће сви обићи.“Не постоје дугови од стране државе ни према ком, ни према и једном извођачу и то је оно што је врло важно, дакле сад је питање самих извођача, ако су наше фирме, да ли оне исплаћују све своје обавезе“, рекла је Михајловићева за Танјуг и изразила уверње да саме фирме редовно испуњавају своје обавезе према подизвођачима и набављачима.
Министарка грађевине је предочила од свих компанија који су почели радове, а касне са радовима, на изградњи путне мреже у Србији да морају Министарству да доставе динамику сваког дана шта раде и напоменула да је то затражено и од кинеске компаније „Чајна Шандонг Интернешнел“ која гради деонице на Коридору 11 од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига.
„Оно што је најважније, дакле код сваког извођења радова, јесте да контролишете да ли се радови заиста изводе и то динамиком којом је заиста планирано“, нагласила је Михајловић.
Постоји и проблем да надзорни органи, које је ангажовала и плаћа их држава, нису тако ефикасни и нису заинтересовани да буду толико на самом терену, приметила је Михајловићева и нагласила да надзорни органи морају да буду сваки дан, на сваком путу који се ради.
Министарство грађевинарства је формирало комисије, које проверавају динамику изводења радова, додала је ресорна министарка.
Михајловићева је навела пример моста код Бешке на којем се скида 200 милиметара асфалта, зато што је у моменту градње моста то рађено у временским приликама које нису биле погодне за то и зато се сада ради поправка.
„Када се радио мост, много је боље било да се можда и сачекало и да се урадило квалитетно, него да ми данас имамо ту ситуацију. Значи, то не сме да се понови ни на једној јединој деоници коридора 10 и 11“, сматра потпредседница Владе Србије.
„Србија треба да базира свој привредни развој на Коридору 10 и 11. Ако их не завршимо у року, нас ће сви обићи. Значи то је наш прироритет“, поручила је министарка Михајловић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com