Модел ширења београдског аеродрома до јуна 2015.

3306064_zorana-t
Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић каже да ће до половине следеће године држава морати да се одлучи на који ће начин проширити капацитете Аеродрома „Никола Тесла“ у Београду.
Зорана Михајловић је, у изјави за агенцију Бета, објаснила да, уколико се настави овај темпо пораста броја путника, постојећи капацитети београдског аеродорома неће бити довољни.
Према речима Михајловићеве, београдски аеродром је претходних годину дана имао највећи проток путника у целом региону.
„Толики пораст броја путника није постојао ни у једном плану и то је одлично за нас“, рекла министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.
Михајловићева је рекла да београдски аеродром мора да се прошири и да добије квалитетног партнера, истичићи да је само питање модела на који начин ће то бити урађено.
Према њеним речима, меморандум о разумевању који је Аеродром потписао са француском компанијом „Ванси аеродром“ није обавезујући документ и предвиђа неку врсту консултативног односа.
„Споразум са ‘Вансијем’ је први корак у томе да београдски аеродром побољша руковођење, односно како они виде начин да се то уради и колико и шта би требало у будућности урадити да би београдски аеродром био центар југоисточне Европе“, рекла је Михајловићева.
Према њеним речима, компанија Ванси аеродром управаља са 23 аеродома не само у Француској него и у другим државама.
„То је искуство које треба искористити било да се ради о томе како су повећали број путника, како је изгледало руковођење које су то нове технике и технологије и шта би неком динамиком тебало да се уреди на београдском аеродрому“, рекла је министарка Михајловић.
Београдски аеродром „Никола Тесла“ ове године очекује рекордних 4,6 милиона путника, а у 2015. очекује се између пет и пет и по милиона путника, што је на горњој граници капацитета аеродрома. Због тога ће бити неопходно ширење терминала, а најављена је и изградња друге писте.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com