Модерне технологије за заштиту грађана

3022295_puzovic-t1
Морамо да покушамо да што пре обновимо уништену водну инфраструктуру и да степен безбедности вратимо макар на ниво од пре поплава, каже први човек „Србијавода“. Горан Пузовић подвлачи да је важна примена модерних технологија у заштити грађана.
Директор „Србијавода“ упозорио је да је током поплава уништена водна инфраструктура, и оценио да је кључ у борби против поплава – превентива.“Нисмо је имали у последњих двадесет година, није било новца за одржавање објеката, њихову реконструкцију, санацију, за изградњу нових објеката. Оно што представља проблем после ових поплава је то што је део инфрастуктуре уништен“, рекао је Пузовић, гостујући у Дневнику РТС-а.
Први човек „Србијавода“ каже да је важна примена модерних технологија у заштити грађана и да су у претходним годинама већ започети поједини инвестициони радови.
На питање има ли новца за улагање у нове технологије, Пузовић оцењује да су последњи догађаји показали да за то морамо да нађемо новац.
„Калкулација некада каже да је то можда скупо, али кроз време ми ћемо имати мобилне системе које ћемо моћи да користимо више пута, а не само једном, које ћемо моћи да поставимо за пар сати, а не за недељу дана“, објаснио је Пузовић.
„Морамо све те нове технологије да пончнемо да примењујемо како бисмо подигли степен безбедности“, додао је директор „Србијавода“.
Када је реч о нормализацији водоснабдевања у земљи, Пузовић је рекао да се ситуација разликује од града до града и да надлежне државне службе спороводе све неопхопдне мере, а да ће инспекција донети последњу реч

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com