МУП испитује Фонд за капитална улагања Војводине

Nebojsa-Stefanovic
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да МУП интензивно ради на утврђивању свих неправилности у Фонду за капитална улагања Војводине и да се овим случајем озбиљно баве најбоље екипе Управе криминалистичке полиције.
Стефановић је поручио да МУП интензивно ради на случају Фонда за капиталан улагања у садејству да Тужилаштвом, преноси Танјуг.
„Нису ни они увек задовољни којом брзином иду те ствари, нисам ни ја увек задовољан, али хоћу да кажем да тај процес иде. Радимо темељно, раде најбоље екипе из Управе криминалистицке полиције“, рекао је министар у парламенту приликом расправе о ребалансу буџета.
Према његовим речима, раније је било сумње да су одређени људи у полицији на разне начине опструирали овај процес и да су одређени тужиоци држали предмет у фиокама.
„Тешко је то све доказати јер се ради о ћутању администрације. Међутим, желећи да откријемо све што се радило, а добили смо довољно докумената који указују на одређене неправилности, ми ћемо то темељно проверити и изаћи пред надлежни одбор скупштине са свим резултатима до којих смо дошли“, навео је Стефановић.
Посланк Српске напредне странке Александар Мартиновић позвао је претходно министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да „уђе“ у Фонд за капитална улагања Војводине у коме је од 2000. године на делу велика корупција.
„Узмите уговоре које је Фонд за капитална улагања потписивао од 2007. године до данас. Погледајте колико су станова по том основу људи који воде Војводину у континуитету свих ових година покуповали по Новом Саду, колико је било незаконитих тендера…“, изјавио је Мартиновић и такође позвао Стефановића да се позабави и „Тесла“ банком.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com