На помолу коначан договор о закону о раду

2959013_orbovic-t
Љубисав Орбовић каже да је Радна група за измене Закона о раду близу договора о кључним тачкама, које су до сада биле предмет спора. Измене закона би, очекује Орбовић, могле да буду усвојене у року од два месеца.
Орбовић очекује да већ следеће недеље комисија која је задужена за израду новог закона о раду саопшти конкретне предлоге за поменутих пет тачака.
Председник Самосталног синдиката процењује да би нови закон могао да буде усвoјен у року од два месеца.
Међутим, Орбовић остаје при ставу да се измене закона усвајају да би се омогућило лакше отпуштање, а на лакше запошљавање, како то тумаче представници власти и послодаваца.
„Говори се о лакшем отпуштању радника, а као последица лакшег отпуштања сматра се да ће бити и лакшег пријем радне снаге“, поновио је Орбовић.
Орбовић сматра и да додатно опорезивање плата државних функционера, које је најавио будући премијер Александар Вучић, неће донети жељени ефекат.
„Најбоље решење би било да се чланство у Управним одборима у једном временском периоду не плаћа. То би била много већа уштеда, по нашим прорачунима око 60 милиона евра годишње“, рекао је Орбовић.
Према његовој оцени, у случају смањења плата у јавном сектору било би поштено да политичари плате највише, али треба видети ко су функционери који би били опорезовани и да ли ће порез плаћати и локални званичници.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com