Нова испорука помоћи из Русије

Humanitarna-pomoc-iz-Rusije
Још један руски авион са хуманитарном помоћи за погођене мајским поплавама слетео је данас на београдски Аеродром „Никола Тесла“. Пошиљка садржи прехрамбене производе, одећу, обућу и храну за децу коју су сакупили грађани Руске Федерације.
Авион руског Министарства за ванредне ситуације са хуманитарном помоћи „иљушин 76 ТД“ слетео је на аеродром у Сурчину око 10 сати. До сада је помоћ из Русије допремљена укупно са десетак авиона, преноси Танјуг.Александар Сергејевич Томашов из Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације истакао је да су данас допремљену помоћ сакупили обични људи са територије целе Русије, „из срца и душе, у знак солидарности са братским српским народом“.
Министарство за ванредне ситуације има задатак и част да допреми помоћ и убуће ће то чинити кад год је то потребно, рекао је Томашов, који је заменик директора департмана за међународну сарадњу тог министарства.
Томашов је рекао да руски народ допрема хуманитарну помоћ не да би се о томе причало – већ да би се пружила што је већа могућа помоћ погођенима у поплавама.
Генерал Предраг Бандић рекао је да је овим слетањем потврђен континуитет хуманитарне помоћи која стално стиже из Русије и изразио велику захвалност руском народу и руководству.
Помоћ је до сада допремана и копненим и ваздушним путем, рекао је Бандић и подсетио да су руски ваздухоплови слетали не само у Сурчин већ и у Батајницу и Ниш.
Бандић је објаснио да ће данас пристиглу помоћ Црвени крст и Министарство здравља распоредити онима којима је то најпотребније.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com