Нови земљотрес на Кефалонији

A7
Снажан земљотрес јачине између 5,7 и 6,1 Рихтера погодио Кефалонију. Регистрована материјална штета и мање повреде код неколико људи.Земљотрес јачине између 5,7 и 6,1 Рихтерa скале је рано јутрос погодио грчко острво Кефалонију, тек нешто више од недељу дана након што је у још једном земљотресу оштећено више стотина кућа.
Грчки Институт за геодинамику је регистровао потрес магнитуде од 5,7 степени нешто иза 5.00 по локалном времену, чији је епицентар био 12 километара североисточно од престонице Кефалоније, Аргостолија, док је по подацима америчког Геолошког завода јачина земљотреса износила 6,1 Рихтера, пренела је агенција АП.
Градоначелник Кефалоније Александрос Парисис је за један грчки радио изјавио да је у Ликсурију, другом по величини граду на том острву, регистрована материјална штета и мање повреде код неколико људи, али није могао да изнесе више детаља.
Заменик регионалног гувернера Антонис Курис је изјавио да засад нема извештаја о већој материјалној штети или озбиљнијим повредама људи, али је додао: „Сад је најважније да људи буду опрезни и да остану мирни“.
Грчке власти још немају јасну слику о томе какву је штету земљотрес изазвао у удаљенијим селима у планинском подручју Кефалоније, па се више информација очекује након што екипе изађу на лице места.
Након што је у земљотресу јачине од 5,9 степени Рихтерове скале 26. јануара оштећено више стотина зграда и лакше повређено седмеро људи, Кефалонију су током протеклих недељу дана констатно потресали слабији земљотреси. У том периоду је и више хиљада становника спавало код рођака или на бродовима, који су до Кефалоније послати специјално у ту сврху.
Најразорнији земљотрес који је задесио то острво се догодио 1953. године и имао је јачину од 7,2 степена по Рихтеру. Тада је живот изгубило више стотина, а повређено више хиљада људи, док су готово све куће на острву биле срушене.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com