Образложење оставке Лазара Крстића

Lazar-Krstic-skupstina
Скупштина Србије констатовала је данас оставку Лазара Крстића на функцију министра финансија. У писаној оставци, Крстић је навео да више не верује да су његови сарадници и он најбољи људи за те позиције „без обзира на резултате које смо постигли у последњих десет месеци“.
Лазар Крстић је суботу, после седнице Владе Србије, саопштио да подноси оставку на функцију министра финансија, а образложење је у писаном облику достављено Скупштини Србије.“На овакву сам одлуку приморан пошто у потезима које повлачимо односно не повлачимо не препознајем спремност да се са најкрупнијим структуралним проблемима у јавним финансијама ухватимо у коштац онако како ја сматрам да је неопходно и једино могуће – енергично, једновремено и без одлагања“, навео је Крстић у оставци.
Додао је да не искључује могућност да постоје и други путеви који воде истим исходом стабилизације јавних финансија, али да он лично, као и његови најближи сарадници, сматрају да су сви алтернативни правци консолидације, ако и постоје, значајано лошији избор од спровођења једновремених и мометалних потеза, ма колико социјално и политички они тешки били.
„Више не верујем да смо моји сарадници и ја најбљи људи за те позиције без обзира на резултате које смо постигли у последњих десет месеци, као и лични однос и одличну сарадњу која је постојала са премијером Александром Вучићем.То кажем знајући колико је министарска функција част и обавеза“, нагласио је Крстић у писаној оставци председници скупштине.
Он је, поред осталог додао да, иако му је жао што се није постигла сагласност у кључним областима, драго му је да је у тим размиоилажењима било прилике да се расправља отворено, а не преко медија, како је у свим озбиљним државама иначе случај.
Крстић је додао и да се нада да ће његова оставка допринети буђењу свести у друштву, а нарочито код политичких чинилаца да проблем јавних финансија превазилази оквире дневне политике.
Лако решење тог проблема не постоји, уверен је Крстић, а последице нерешавања могу за државу бити толико погубне да је свако манипулисање економским чињеницама у сврху политичке промоције у овом тренутку доливање уља на ватру.
„Моји сарадници и ја ћемо бити на располагању влади за савете и консултације на све теме“, рекао је, поред осталог, Крстић у писаној оставци.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com