О реформским законима током лета

3070771_skupstiona-t
Према најавама из Скупштине, посланици ће скоро цело лето провести у клупама како би усвојили сет реформских закона који најављује Влада. Кратак предах имаће тек у августу.
Од конституисања пре два месеца, парламент је усвојио 40 законских предлога и више од 20 других аката, ратификовао више међународних споразума и разматрао рад независних институција. Судећи према најавама, још бржим темпом рад ће наставити током лета.Следеће недеље у процедуру стиже један од најважнијих прописа – закон о раду. Следе потом и закони о приватизацији и стечају, о планирању и изградњи, а у јулу се очекује и ребаланс буџета.
Председница парламента Маја Гојковић каже да ће се посланици потрудити да испуне обећање дато грађанима и да законе усвоје на време.
„Трудићемо се да не буде одлагања. Влада има много проблема – поплаве, економска ситуација до које смо дошли због несавесног вођења државе – али се труди, а Скупштина је ту да би се усвојили сви ти закони“, истиче председница Скупштине Србије Маја Гојковић.
Посланици и власти и опозиције су спремни, једни да бране, други да критикују најављене предлоге.
„Ти закони немају права да чекају док се посланици одмарају, јер, ипак, ово је сазив који је почео од априла, довољно смо се одмарали“, каже Зоран Бабић из Српске напредне странке.
Посланик Нове демократске странке Марко Ђуришић обећава да ће се та партија потрудити да законе побољша амандманима и додаје да је веома лоше то што ниједан од тих закона још није представљен јавности.
„Нећемо бити успавани, када стигну закони читаћемо их и давати сугестије“, поручује посланик Социјалистичке партије Србије Дејан Раденковић.
Следеће недеље пред посланицима ће се наћи ратификација међународних споразума, а када Влада заврши извештај о штети од поплава, парламент ће се бавити и том темом.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com