Пантић и Ивановић у другом кругу

Prebrojavanje-glasova
Крстимир Пантић и Оливер Ивановић у другом кругу избора за градоначелника Косовске Митровице, саопштио ЦИК. Пантић, иако за сада има неколико стотина гласова више, каже да није сигуран да ће прихватити резултате избора јер је „прекројена воља грађана“. Ивановић негира Пантићеве оптужбе да уз помоћ албанских партија планира формирање већине у локалној скупштини.
У другом кругу избора за градоначелника Косовске Митровице биће кандидат „Српске“ Крстимир Пантић и кандидат СДП-а Оливер Ивановић, саопштио ЦИК. Иако за сада има неколико стотина гласова предности, Крстимир Пантић није сигуран да ће прихватити резултате гласања. Ивановић одбацује Пантићеве оптужбе да планира коалицију са албанским партијама. Пребројавање такозваних условних гласова могло би да потраје неколико дана због провере бирачких спискова.У други круг избора за градоначелника Косовске Митровице, који ће се одржати 1. децембра, ушли су Крстимир Пантић и Оливер Ивановић, показују прелиминарни резултати Централне изборне комисије (ЦИК).
Пантић је, према тим резултатима, освојио 2.173 гласа или 36,89 одсто док је Ивановић добио 1.670 гласова или 28,35 одсто гласова.
На трећем месту је кандидат Демократске партије Косова Агим Дева са 1.190 гласова или 20,2 одсто. Независни кандидат Адријана Хоџић освојила је 727 гласова или 12,34 одсто, док је за кандидата Самосталне либералне странке Димитрија Јанићијевића гласало 130 грађана, што је 2,2 одсто изашлих на биралишта.
Крстимир Пантић каже за РТС да су, иако води, покрадени и он и листа „Српска“ и да је прекројена изборна воља грађана. Током дана донеће одлуку да ли ће прихватити резултате избора.
Пантић тврди да Оливер Ивановић има договор са Адријаном Хоџић да, уз помоћ албанских партија, формира већину у Скупштини Косовске Митровице.
Оливер Ивановић каже за РТС да је очекивано то што се иде у други круг, а најбитније је што ће Косовска Митровица добити Србина за градоначелника.
Није могло бити прекрајања изборне воље јер су представници српских листа били на пребројавању гласова.
Негира да са албанским партијама планира формирање већине у локалној скупштини. Ако буде у прилици, каже да ће најпре разговарати са представницима листе „Српска“, али не са Пантићем, већ са Александром Вучићем.
Ако та већина не буде могућа, не искључује нове изборе.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com