Погрешно очитавање увећало рачуне

До сада исправљена 31.000 рачуна за струју. Рекламације продужене до недеље. Први човек ЕПС-а каже да проблема има у организавцији рада појединих дистрибуција и зато тражи личну одговорнест. Рачуне су углавном увећале грешке у читању бројила, али велики број грађана се жалио и на слаб напон струје.
Због пропуста у децембарским рачунима за струју директор ЕПС-а Алекандар Обрадовић најављује смене у електродистрибуцијама. Поручује да из ЕПС-а никада није било наређења да се наплати и један киловат који није испоручен. Проблема је каже, има у организавцији рада појединих дистрибуција и зато тражи личну одговорност.
Рок за рекламације продужен је до краја седмице па ће дистрибуције радити и у недељу. Први човек ЕПС-а са директором београдске дистрибуције проверавао је рад шалтерских служби.
„Дуплиран је број шалтера тако да сматрамо да више грешке неће бити“, каже Зоран Рајовић, директор дистрибуције Београд. На шалтеру се чека десетак минута.
Од директора ЕПС-а незадовољни грађани тражили су и конкретна објашњења. Рачуне су углавном увећале грешке у читању бројила, али велики број се жали и на слаб напон струје.
„Оно што могу да кажем као одговорна особа је да из ЕПС-а никада није стигао налог да се надувају рачуни и да се наплати нешто што није испоручено“, рекао је Обрадовић.
У ЕПС-а дематују спекулације да мењају напон и да квалитет струје утиче на висину рачуна.
Жељко Марковић, директор „ЕПС Снабдевање и дистрибуција“ каже да постоје делови где је напон нижи.
„Али кад је нижи напон нижа је и снага уређаја тако да ће он потрошити енергије да би загрејао нешто или рецимо воду у бојлеру исто онолико колико му треба и да је напон виши само ће то стварно трајати дуже време“, објаснио је Марковић.
До сада су уважене исправке око 31.000 децембарских рачуна, што је 6.000 више од уобичајених месечних рекламација. Највише пропуста има на подручју дистрибуција Београд и Југоисток – Ниш.
„Не желим да електродистрибуције, то јест поједини њихови директори укаљају вредан рад што је урађен у ЕПС-у последњих година. Обећавам да ћу сутра на састанку директора дистрибуција предложити конкретне људе за смену“, каже Обрадовић.
Свима који су платили рачун а утврди се да је било пропуста у обрачуну, новац ће бити враћен или пребачен за следећи месец.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com