После операције стање Милана Бека стабилно

3310956_beko-t1
Стање рањеног Милана Бека јутрос стабилније него протекле ноћи, саопштио Клинички центар Србије. Полиција пронашла четири чауре и једно зрно на месту где је рањен Милан Беко.
Због тежине и врсте повреде Милана Бека, у наредних пет до седам дана постоје ризици и наставља се са његовим интензивним лечењем, саопштио је КЦС. Како РТС незванично сазнаје, Беко је свестан и комуницира.
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је бизнисмен Милан Беко погођен са два хица и да је полиција пронашла четири чауре и једно зрно на месту где је Беко рањен.
Стефановић каже да су у нападу на Бека учествовале највероватније две особе и да нападачи, како се претпоставља, нису професионалци.
Према његовим речима, професионалци обично имају одређене уређаје да чаура падне у кесу и да не буде пронађена.
Каже и да је један нападач на Бека пуцао са удаљености не већој од једног метра, а у случају да је пуцао професионалац, са те удаљености не би промашио.
Пуцано је четири пута, два метка су промашила а два погодила Бека, што је било срећно по њега јер му није погођен ниједан витални орган, рекао је министар.
Министар Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је полиција узела снимке видео-камера са објеката у близини и да је једном од нападача спала капуљача с главе.
„Нападачи нису имали маске већ само капуљаче, што могу да потврде сведоци“, истиче Стефановић.
Додаје да се током читаве ноћи радило на расветљавању случаја покушаја убиства Бека и да постоје одређени трагови.
Стефановић наводи и да полиција у погледу мотива напада ради у неколико праваца и истиче да је задовољан брзином којом је реаговано у истрази.
„Огроман број људи ради на овоме и уверен сам да ћемо то брзо решити“, додаје Стефановић.
Истиче и да има неколико идеја о мотивима напада које се разматрају, јер постоје одређене индиције, али додаје да о томе не може да говори.
Премијер Србије Александар Вучић каже да је готово уверен да ће у данима који су пред нама они који су покушали да убије Милана Бека бити пронађени и изведени пред лице правде, и додао да то није било професионално изведено.
Вучић додаје да многи нису очекивали да ће – када су злочиначки убијени мала Тијана Јурић или Лука Јовановић – убице бити пронађене, али да то јесте учињено.
„Ово свакако није било професионално изведено, није реч о покушају професионалног убиства. Много грешака су починиоци начинили и готово сам уверен да ће у данима који су пред нама они који су то урадили бити пронађени и изведени пред лице правде“, наводи Вучић.
Како каже, то је најважнији задатак државе да се покаже да ниједан злочин не може проћи некажњено. Премијер је додао да је, наравно, важно и то да је Беко жив.
Пријатељи и комшије Милана Бека не желе да коментаришу јучерашњи догађај. Да је било пуцњаве у Улици Андре Николића, испред Бекове куће, данас сведочи само један полицијски аутомобил.
Беко је јуче око 17 сати испред своје куће на Дедињу погођен у стомак и груди. После операције пребачен је на Одељење интензивне неге.
Начелник београдске полиције Веселин Милић рекао је да су у нападу на њега највероватније учествовала два извршиоца.
Адвокат Божо Прелевић сматра да Беко зна ко би и зашто хтео да га убије. У зависности од тога о коме је реч, Беко ће ћутати или сведочити, каже Прелевић и истиче да је бизнисмен вероватно незгодан сведок.
„За кога би могао да буде незгодан сведок ја то не знам, али врло често се дешава да је то један од мотива где има много пара, где су велике приватизације. Не мислим да би тај неко морао бити из Србије, колико знам, он је имао и послове у региону“, рекао је Прелевић.
И док Прелевић верује да је мотив новац, криминолог Златко Николић мисли да је Беко „колатералана штета ширег политичког окршаја“.
„Неко је хтео да ово убиство личи на сачекуше из криминалног миљеа, међутим жртва не спада у ту категорију и мотив није из тог миљеа. Овде се очито ради о политичким потребама да се ликвидира неко чији би нестанак уздрмао многе структуре у овој земљи“, каже Николић.
Кабинет власника „Луке Београд“ демантовао је медијске наводе да је Беков возач видео нападача. Како је саопштено, возач је још једном показао да је професионалац и изјаву дао само полицији, те њен садржај никоме осим надлежним органима није позната.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com