Потрага за авионом, сумња се на тероризам

10
У водама Јужнокинеског мора наставља се потрага за авионом типа Боинг 777, који је нестао пре више од 24 сата. Према прелиминарној истрази, могуће да се летелица распала у ваздуху, а верује се да је један вијетнамски авион уочио у мору остатке олупине несталог авиона.
Малезијски истражитељи проверавају идентитет четворице путника у том авиону који су наводно имали лажне пасоше, рекао је министар саобраћаја Малезије.
Из министарства је саопштено да се истражује потенцијални терористички напад и да је утврђен идентитет неких од потенцијално осумњичених. У Малезију је послата и екипа америчког ФБИ.
Једна од претпоставки јесте и да је авион убрзо после полетања кренуо назад.
„Постоји реална могућност да је авион кренуо назад према Куала Лумпуру“, рекао је шеф малезијског ратног ваздухопловства Родзали Дауд.
На радарском снимку се види да је авион кренуо назад пре него што је изгубљен сваки контакт са њим, рекли су представници малезијске војске. Авион је летео на линији Куала Лумпур – Пекинг.
У компанији „Малејжа Ерлајнз“ страхују од најгорег када је реч о судбини 239 путника и чланова посаде. Званичници више европских држава указали су да је двоје путника у авиону користило украдене пасоше а малезијски министар саобраћаја рекао је да власти те земље проверавају идентитет још двојице путника.
Ни премијер Малезије није искључио тероризам као разлог нестанка авиона. На питање о томе премијер Наџиб Разак одговорио је да се разматрају све могућности, али је сувише рано за било какве закључке.
“У контакту сам са различитим обавештајним агенцијама, наша обавештајна служба је активирана као и антитерористичке јединице више земаља. Идентитет четворице путника се још утврђује, о томе сам обавестио наше обавештајне агенције“, истиче министар саобраћај Малезије Хишамудин Хусеин.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com