Почиње расподела семена ратарима

3052398_snezana-boskovic-bogosavljevic-tv
Подела семена пољопривредницима који су претрпели шетету због поплава почиње данас, најавила министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић. Ускоро расподела горива и ђубрива.
Министарка је гостујући у Дневнику РТС-а истакла да ће сва угрожена подручја добити семе у наредна три дана како би пољоприредници могли да га засеју у агротехнички прихватљивом року.Објаснила је да је мерила за расподелу установила посебна радна група коју је формирала Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја а на чијем челу је био представник Министарства пољопривреде.“Комисија је утврдила процедуре пријављеивња, штета је евидентирана, направљени су спискови и по тим спсисковима креће дистрибуција помоћи“, објаснила је Снежана Богосављевић Бошковић.Навела је и да постоје радне групе које су распоређене у појединим окрузима и које су задужене за спровођење активности расподеле на терену. Рекла је и да ће о пунктовима за расподелу произвођачи бити обавештени путем стручних служби, медија и комисија.
Како је истакла, на пункт је потребно понети лични документ, а након преузимања семена пољопривредници потписују одговарајућу изјаву а и чланови радне групе потписују записник који се шаље Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја
Министарка је рекла да је прецизном евиденцијом утврђено да би требало да буде пресејано око 16.000 хектара површине. Углавном ће бити пресејан кукуруз.
Када је реч о дистрибуцији горива, министарка је рекла да се припрема закључак Владе о томе и да очекује да буде донет на сутрашњој седници како би расподела почела наредне недеље.
Ради се и на успостављању процедура за расподелу агроминералног ђубрива, навела је Снежана Богосављевић Бошковић.
„Желимо да искористимо ово време које се још сматра за агротехничи прихватљив рок“, рекла је министарка.
Расподела семена, ђубрива и горива пољопривредницима који су претрпели штету због поплава јесте прва мера помоћи пољопривредницима, која је најављена као ургентна.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com