Приведени Почуча и Ивановић из СНП "Наши"

sade
Портпарол посебних јединица полиције Радомир Почуча и припадник организације „Наши“ Иван Ивановић ухапшени су због претњи путем интернета, односно објављивања спискова „30 највећих србомрзаца“.
После саслушања у полицији, Почуча и Ивановић су приведени у Тужилаштво за високотехнолошки криминал, које је против њих покренуло истрагу и предложило суду да им се одреди притвор.
Како се прецизира у саопштењу Тужилаштва, Почуча је приведен због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности путем свог Фејсбук профила „Радомир Бата Почуча“, позивањем навијача да се обрачунају са Удружењем грађана „Жене у црном“.
Ивановић је приведен због сумње да је извршио кривично дело расне и друге дискриминације,јер је на сајту „СНП Наши“ објавио списак „30 највећих србомрзаца издајника међу јавним личностима“.
Тужилаштво за високотехнолошки криминал у Београду предложило је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да Почучи и ИВановићу одреди притвор.
Тужилаштво наставља са утврђивањем чињеничног стања у вези са овим, као и другим сродним кривичним делима за које постоји сумња да су извршена током протеклих дана.
Бивши портпарол Против терористичке јединице је преко свог Фејсбук профила 25. марта позвао навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да „не троше песнице између себе“, већ да се удруже и да претуку „Жене у црном“ које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.
Покрет „Наши“ је путем друштвених мрежа објавио списак неподобних и „србомрзаца“, на којем су се нашле многе познате јавне личности.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com