Припреме за малу матуру

Почела припремна настава за завршни испит. Будући средњошколци полажу три теста од 16. до 18. јуна. Некима је довољна припремна настава у школи, неки одлазе на приватне часове.
У школама у Србији почела је припремна настава за завршни испит. Ове године будући средњошколци полажу три теста од 16. до 18. јуна. Први пут после дужег времена, сви задаци биће непознати.Матрењи језик, математика, па комбиновани тест. Тим редоследом ће се полагати завршни испит. Некима је довољна припремна настава у школи, неки одлазе и на приватне часове, док се неки уопште не појављују на часовима које организују школе.
Београдски основци имају проблем више.
„Деци је отежано утолико што су поклоњене књиге одузимане. Направили смо распоред онога што треба обновити од петог до осмог разреда, у терминима договореним са ученицима“, рекла је Биљана Вујин, професор географије у ОШ „Стари град“ у Београду.
„Сналазимо се, штампамо им питања, одговоре, професори се доста ангажују, то је мимо њихових радних обавеза, али свуда у образовању су више волонтаризам и жеља да тој деци помогнемо“, рекао је Бранислав Вучинић, директор ОШ „Стари град“ у Београду.
Пробно тестирање биће деветог и десетог маја. Они који се тих дана такмиче, тест ће радити недељу дана касније. Завршни испит ће се полагати од 16. до 18. јуна.
„Дистрибуцију ћемо ове године радити дан за даном из Завода за вредновање квалитета где ћемо у недељу радити дистрибуцију тестова за понедељак, у понедељак за математику, а у уторак за овај комбиновани да бисмо избегли могућност злоупотребе или проваљивања тестова“, рекао је Љубиша Антонијевић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја.
Највећи број часова и консултација, кажу у школама, биће одржан када се заврши школска година, почетком јуна. С друге стране у ресорном министартсву кажу да је у објављеним збиркама више задатака него претходних година, што би требало да буде довољно за упис у жељену школу.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com