Продуктивна година за руско-српске односе

Aleksej Jurevic Meskov
Заменик шефа руске дипломатије Алексеј Јурјевич Мешков каже да се политички дијалог између Београда и Москве активно развија и да се припрема читав сет билатералних споразума, који би требало да буду спремни за потписивање током јесени.
Мешков је, одговарајући на питање новинара да ли су председник Србије Томислав Николић и министар спољних послова Ивица Дачић на јучерашњем састанку изнели неке молбе, рекао да није било никакве тајне, преноси Танјуг.“Није било никакве тајне, ова посета је припремана и ми смо организовали учешће на конференцији са српским руководством. Ми ништа не тражимо једни од других. Разматрамо наше односе и како да идемо напред“, рекао је Мешков новинарима уочи конференције „Велики рат и актуелне поруке човечанству“ у Београду.
Руски званичник је оценио да је ова година веома продуктивна у руско-српским односима, подсетивши да је размена порасла за 17 одсто у односу на исти период прошле године.
„Активно се развија политички дијалог, (премијер Србије Александар) Вучић је био ју посети Москви, код нас се припрема за потписивање читав сет билатералних споразума, сигуран да ћемо завршити рад на томе до средине јесени“, рекао је Мешков.
Мешков је истакао и да Русија активно сарађује са Србијом на међународном плану и оценио да ће наредна година бити посебно интересантна јер ће Србија преузети председавање ОЕБС.
Две стране су, према његовим речима, разговарале и о томе како да учине Европу стабилном и превазиђу садашњу тешку кризу.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com