Путиново "њет" пољопривредном увозу

Vladimir Putin
Русија прогласила једногодишњу забрану увоза одређених пољопривредних производа из земаља које су јој увеле санкције.
Декрет о „одређеним економским мерама“ потписао је председник Русије Владимир Путин, као одговор на санкције које су уведене Русији због украјинске кризе, преноси Раша тудеј.Забрана ће одмах ступити на снагу, али руске власти имају задатак да утврде конкретну листу производа чији ће увоз бити забрањен.
Декретом се задужује Влада да предузме мере како би обезбедила стабилно тржиште пољопривредних производа и како би спречила убрзан раст цена.
Такође, Влада ће се трудити да помогне произвођачима, компанијама и продавницама да повећају пољопривредну производњу у Русији.
Владимир Путин је јуче рекао да је неприхватљив политички притисак на руску економију и најавио мере против земаља које су Русији увеле санкције.
„Очигледно је да то морамо да урадимо пажљиво, да помогнемо домаћим произвођачима и да не угрозимо потрошаче“, рекао је Путин.
У међувремену је канадска влада увела нове санкције против руских званичника, банака и компанија.
Канадски премијер Стивен Харпер изјавио је да „наставак илегалне окупације украјинског полуострва Крима и провокативне војне активности Русије на истоку Украјине и даље веома забрињавају Канаду и остатак међународне заједнице“, пренела је агенција АФП.
Новом рундом канадских санкција биће обухваћени највиши званичници руских безбедносних и обавештајних органа, председник Чеченије и неколицина пословних људи.
На листи санкционисаних се нашло и неколико руских банака, авио-компанија „Добролет ерлајнз“, бродограђевинска компанија „Јунајтед шипбилдинг корпорејшeн“, као и лидери проруских снага на истоку Украјине.
Харпер је навео да је канадска влада „посвећена и увођењу неопходних мера за ограничење извоза технологије коју Русија користи у сектору истраживања и експлоатације нафте. Те санкције ћемо увести истовремено са нашим савезницима“.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com