СНС понудио СВМ-у да уђе у владу

2947086_vucic-i-pastort
Српска напредна странка понудила је Савезу војвођанских Мађара да учествује у новој Влади Србије, рекао је лидер СНС-а Александар Вучић. СВМ спреман да буде партнер у решавању проблема у Србији, рекао Иштван Пастор.
Српска напредна странка жели коалицију са СВМ-ом, рекао председник СНС-а Александар Вучић, после састанка са председником СВМ-а Иштваном Пастором о формирању нове владе.Пастор је новинарима рекао да та странка остаје при платформи да има државне секретаре, док је Вучић рекао да напредњаци немају ништа против да СВМ има и министре у будућој влади.
Вучић је на питање да ли ће напредњаци понудити отворени позив и социјалистима и НДС-у, рекао да је Председништво странке донело једногласну одлуку да позове СВМ у владу, а да је било различитих мишљења о томе да ли у владу да зову НДС и коалицију око социјалиста.
„Једино за СВМ није било размимоилажења“, рекао је Вучић.
Он је навео да је на сутрашње разговоре позвао Ивицу Дачића као носиоца листе која је учествовала на изборима и да не зна у којем ће се саставу та коалиција појавити, односно да ли ће Дачић повести представнике ПУПС-а и ЈС-а.
Упитан шта очекује од сутрашњих разговора, Вучић је рекао да то у овом тренутку ништа не може да каже, али да ће изнети програм СНС-а и да очекује да Дачић изнесе свој став.
Вучић је поручио да не може у владу с неким ко ће тражити у оваквој ситуацији повећање плата у јавном сектору.
„Ако ми буду рекли – хајде још једанпут да не повећамо снагу привреде земље или да овако слаби повећавамо плате у јавном сектору и пензије – ја ћу рећи да у томе не могу да учествујем, а ви видите како ћете другачије формирати владу. А ако буду рекли да ћемо се одговорно понашати и предузимати тешке кораке – онда ћемо разговорати на другачији начин“, рекао је Вучић.
Лидер напредњака је додао да ће данас телефонски разговарати са НДС-ом, а да ће наредних дана с њима бити одржан и састанак.
Вучић је рекао да разговара и са ванстраначким личностима, као и са пријатељима из иностранства и нагласио да СНС не мора да има већину министара у влади, да ће влада имати највише 19 чланова и да ће бити најмања у модерној српској политичкој историји.И Вучић и Пастор су рекли да уопште нису разговарали о промени власти у Војводини.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com