Србија без медаље

Vaterpolo-tv
Србија – Црна Гора 8:9 (крај). Ватерполо репрезентација Србије неће бити у прилици да се бори за једну од медаља на Светском првенству у Барселони. Делфини су у драматичном мечу поражени од Црне Горе 9:8. „Ајкуле“ ће у полуфиналу играти са победником дуела Шпанија – Италија. У другом полуфиналу састају се Хрватска и Мађарска.Ватерполо репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Светског првенства у Барселони, пошто је изгубила од Црне Горе са 9:8 (2:3, 4:3, 1:2, 2:0).
Велики ривали одиграли су „тврд“ меч, са много борбе и тензија у базену, а Црна Гора је била спретнија у финишу и однела је велику победу и створила себи шансу да се први пут бори за медаљу на светским првенствима.
Никола Јановић је довео Црногорце у вођство, али је Душко Пијетловић донео изједначење, а онда и Милан Алексић вођство.
Црна Гора је од тада до краја утакмице само два пута прелазила у вођство, укључујући и оно коначно.
Србија је погађала, а у два наврата имала је по два гола предности, 4:2 и 6:4, али је Црна Гора остала у игри највише захваљујући браћи Јановић.
Екипе су на полувреме отишле са нерешеним резултатом, 6:6, а онда је Млађан Јановић постигао свој трећи гол за вођство Црне Горе, које је кратко трајало, јер је Митровић са два везана гола довео Србију поново у вођство пред почетак последње деонице.
Србија у последњој деоници није имала решење за покретљиву и агресивну одбрану Црне Горе, док је ривал у нападу два пута постигао гол.
Прво је Филип Кликовац донео изједначење, 8:8, а недуго потом је досуђен петерац за Црну Гору, али је Душко Пијетловић одбранио шут Млађану Јановићу.
Србија није никако успевала да реализује нападе и предности, а 70 секунди пре краја Ивовић је сјајним шутем савладао Пијетловића.
„Делфини“ су до краја меча имали још два напада, али ниједан нису реализовали.
Андрија Прлаиновић је у последњим секундама имао отворен шут, али га није искористио.
Стефан Митровић је постигао два гола за Србију, а стрелци су били и Душко Пијетловић, Милан Алексић, Филип Филиповић, Душан Мандић, Слободан Никић и Живко Гоцић.
Млађан Јановић је постигао три гола за Црну Гору, његов брат Никола и Александар Ивовић по два, док су Бргуљан и Кликовац постигли по један.
Црна Гора ће у полуфиналу играти са победником дуела Шпанија – Италија. У другом полуфиналу састају се Хрватска и Мађарска.