Титула за Србију, Новак "краљ" Рима!

3012021_novak-djokovic-t23
Ђоковић – Надал 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). Новак Ђоковић освојио је турнир у Риму, након што је савладао Рафу Надала са 2:1 у финалу, иако је изгубио први сет. Ово је за моју земљу и људе који у њој пате, рекао је Ђоковић.
Можда је Рафа Надал „краљ“ шљаке, али не данас, када је Новак Ђоковић постао „краљ“ Рима! Најбољи српски тенисер освојио је турнир мастерс серије у Риму пошто је у финалу савладао браниоца трофеја, Шпанца Рафаела Надала, са 2:1 у сетовима – 4:6, 6:3, 6:3.
Ђоковић, који је у Риму претходно славио 2008. и 2011. године, заслужено је победио седмоструког шампиона после преокрета у очекивано занимљивом и узбудљивом дуелу.
Србин је освојио трећи трофеј ове сезоне, после Мајамија и Индијан Велса, што је његов 19. тријумф на мастерсима, а укупно 44. титула у каријери, међу којима су шест на грен слем турнирима.
Своје пето финале у Риму Ђоковић није почео на жељени начин. За разлику од првог рекета света, није био агресиван и сигуран, па је Шпанац заслужено повео у сетовима.
Међутим, српски тенисер је постепено и стрпљиво хватао замах и ритам и уз два брејка без већих потешкоћа изједначио резултат.
У трећем сету двојица тениских великана водили су традиционално беспоштедну и узбудљиву борбу, у њиховом 41. међусобном окршају. Ђоковић је већ на старту одузео сервис Надалу, што је, испоставиће се било и пресудно, иако је Шпанац узвратио у шестом гему за 3:3.
Српски ас је, међутим, одмах освојио гем на противнички сервис за вођство од 4:3, да би до краја сусрета рутински контролисао ситуацију и још једним брејком окончао борбу после два сата и 21 минут игре искориствиВши другу меч лопту.
Ђоковић је остварио 19. победу против Надала и сада има три мање од Шпанца, али тек четврту на шљаци од укупно 17 дуела на тој подлози.
Новак је посветио победу својој земљи и људима који у њој пате због поплава.
„Хвала много публици и мом тиму. Ово срце на терену је за моју земљу и људе који у њој пате“, рекао је Ђоковић.
Ђоковић је одмах после тријмумфа на камери фломастером написао „Ово је за Србију и Босну“, земље које су ове недеље погођене катастрофалним поплавама.
„Хвала и мом тиму, који је све време био уз мене. Увек је задовољство грати против Рафаела. Надам се да ћу се вратити и следеће године“, рекао је Ђоковић.
С обзиром да је тек залечио повреду ручног зглоба, победа над Шпанцем представља сјајну увертиру и огромно охрабрење пред наступ на Ролан Гаросу, једином грен слему који недостаје у колекцији фантастичног српског тенисера.
Данашњом победом Ђоковић је смањио предност Надала, водећег на АТП листи, за око 1.200 бодова и сада се приближио Шпанцу на око 700 бодова.
Српски тенисер је тријумфом у Риму освојио новчану награду од 549.000 евра, док је Надалу припало упола мање.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com