Удовичић: Оптимизам младих волонтера

3020897_udovicic-t2
Министар омладине и спорта Вања Удовичић каже да је потребно успоставити законски оквир који би регулисао волонтерски рад младих у ванредним ситуацијама. Омладина је показала велику спремност да помогне, рекао је Удовичић гостујући на РТС-у. Спортска такмичења биће настављена од недеље где услови за то постоје, најавио је министар.
Млади Србије су се ујединили у овој ванредној ситуацији, рекао је министар омладине и спорта, али је неопходан законски оквир за њихов будући ангажман.
„Увек сам веровао у њих, и они су показали да знају да поштују све оно што је неко урадио и пре њих. У будућности не можемо стихијски да радимо већ су нам потребна системска решења која ће увести организацију у волонтерски рад“, казао је Удовичић.
Он је оценио да би се тај циљ могао постићи изменама и допунама постојећих закона или доношењем лекс специалис.
„Битно је да је омладина прихватила да поправи своју Србију. Када одете у поплављена подручја, видите људе који су презадовољни што је неко дошао из друге средине да им помогне. Није лако слушати приче људи који су изгубили све што су годинама стварали. Зато су млади волонтери радили можда и најхрабрији посао“, казао је Удовичић.
Према његовим речима, оптимизам младих волонтера ће опстати и када ванредна ситауција у Србији прође и да је у складу с тим неопходно увести организацију и координацију у будућим волонтерским акцијама.
„Према мишљењу стручњака, суочаваћемо се у будућности са клизиштима, пожарима на које не смемо стихијски реаговати. Није довољно само обезбедити превоз за волонтере, већ и где ће спавати, шта ће јести. Зато нам је потребно законско решење будућих волонтерских активности“, казао је министар.
Према његовим речима, министарство је дало препоруку спортским савезима да од недеље наставе такмичења у Србији.
„Не желимо да заборавимо шта се десило већ да се вратимо нормалном животу а спорт то може први да уради“, рекао је Удовичић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com