Ужице, приведен директор "Водовода"

3121606_ue-t1
Директор ЈКП „Водовод“ из Ужица Драган Симић приведен је због сумње да је учинио кривично дело – изазивање опште опасности. Осумњичени ће у полицијској управи бити задржан до 48 сати.
Како је саопштено из Тужилаштва у Ужицу, сумња се односи на то да инфраструктура за довод воде није била обезбеђена, али и на одлуку да се вода контролише два пута уместо четири пута месечно.
Основни јавни тужилац у Ужицу Вукашин Вујичић рекао је за РТС да је поводом општепознатих проблема у водоснабдевању града Ужица пијаћом водом, након до сада спроведеног предистражног поступка, донео налог који је упућен припадницима Полицијске управе у Ужицу да приведу, задрже и саслушају осумњиченог Д. С., који је одговорно лице у „Водоводу“.
Тужилац је прецизирао да се Д. С. сумњичи да је учинио кривично дело изазивања опште опасности из члана 278, став 2 Кривичног законика.
„Ово лице ће бити саслушано на околности непредузимања адекватних мера ради обезбеђења опреме и водоводне инфраструктуре којима се врши снабдевање водом Ужица са потеза од Сушичких врела према постројењу за прераду воде Церовића брдо“, рекао је Вујичић.
Предвиђена казна за ово дело је до пет година.
Што се тиче воде, охрабрују вести о резултатима који стижу. Према данашњим, алги нема ни у води Сушичког врела ни у сировој води, нематоде су и даље присутне, али у знатно мањем броју, а и токсиколошка испитивања су урађена.
У току је испирање водоводних цеви и базена, па надлежни очекују да ће Ужичани воду за пиће добити за неколико дана.
Поучени ранијим, непријатним искуствима, надлежни у Ужицу већ су предузели све неопходне мере на што хитнијој нормализацији водоснабдевања града.
У Ужицу је боравио и министар Велимир Илић, који је рекао да ће стручњаци Института „Јарослав Черни“ за дан-два утврдити како су се алге нашле у Сушичком врелу чија је санитарна заштита приоритет, али и хитна реконструкција постројења у ужичкој фабрици воде, за коју је, како се процењује, потребно око седам милиона евра.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com