Ухапшен Горан Перчевић

3311807_precevic-t1
Горан Перчевић, који се сумњичи за милионске малверзације у вези са Универзал банком ухапшен је вечерас, сазнаје РТС.Перчевић је ухапшен код пријатеља М. Ћ. у стану на Бањици који је такође приведен, јавља Танјуг.
Раније данас, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је издат налог за хапшење Горана Перчевића због сумње да је извршио више кривичних дела у вези са Универзал банком.
Министар је прецизирао да је налог за хапшење издат због сумње да је Перчевић искористио и прекорачио овлашћење када се са руководиоцима Универзал банке договарао о одобравању и обезбеђивању кредита фирмама.
Стефановић је навео да су одређеним фирмама одобрена 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а „који се због кредитне неспособности и неадекватних средстава (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени“.
„То је изазвало пад адекватности капитала Универзал банке и одузимање дозволе за рад и штету за акционаре и депоненте ове банке“, рекао је Стефановић.
Горан Перчевић већ је саслушаван у полицији у априлу у вези са Универзал банком. Због лошег пословања и великих дугова банка је затворена је пре девет месеци, а Драган Томић, председник ИО банке и посланик СНС-а и још пет сарадника ухапшени су због малверзација са кредитима.
Перчевићева фирма „Интеркомерц – друга је на списку највећих дужника Универзал банке са више од милијарду динара. Осим његове компаније, на списку оних који нису враћали вишемилионске зајмове су и „Беохемија“ Жељка Жунића, „Фармаком“ Мирослава Богићевића, „Лука Београд“ Милана Бека и неколико фирми Драгана Ђурића.
Биографија Горана Перчевића
Горан Перчевић је рођен 1965. године у Београду. Дипломирао је на Правном факултету. Каријеру је започео је као асистент на Правном факултету.
У политику је ушао после Осме седнице Централног комитета Савеза комуниста Србије. Био је оснивач и председник Младих социјалиста Србије. Потом је био и потпредседник СПС-а, као и члан ИО ГО СПС-а.
После петог октобра 2000. године повлачи се из активног политичког живота. СПС је напустио пред конгрес 2006. године јер није био задовољан статусом.
Политички живот замењује пословним и као директор и власник води некада државну фирму „Интеркомерца“ а.д. која се оријентисала на пољопривреду и прехрамбену индустрију.
Медији наводе да је Перчевић, иако се није враћао у СПС, био близак Ивици Дачићу. Фебруара 2013. Владе републике Србије поставила га је за председника Управног одбор Завода за заштиту споменика културе, да би 9. августа, такође указом Владе, именован за члана савета Правног факултета у Београду.
Издавач је две књиге председника САД Барака Обаме – „Смелост наде“ и „Промене у које верујемо“.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com