Ђоковић:Нећу одустати од Париза!

TT
Разочаран сам, много сам желео овај трофеј, али ћу се враћати у Париз све док то и не учиним, поручио Новак Ђоковић. Још један велики меч између мене и Новака, каже Надал.Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је разочаран након пораза од Рафаела Надала, али је истакао да ће се враћати у Париз док коначно не освоји шампионску титулу на Ролан Гаросу, једини грен слем трофеј који му недостаје.Ђоковић је у полуфиналу изгубио од Надала након драматичне борбе у пет сетова (6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7), па ће се „краљ шљаке“ у недељу борити за осму титулу на другом грен слему сезоне, где има импресиван скор 58-1.
„Честитам Надалу, показао је зашто је шампион и зашто влада на овом терену дуги низ година. Драго ми је што сам био учесник овог невероватног меча, али све што могу да кажем је да сам разочаран после свега. Толико сам желео ову титулу“, изјавио је светски број један.
Ђоковић је пропустио бројне повољне ситуације током више од четири и по сата драматичне борбе, промашио је много зицера, а при резултату 4:3 у петом сету направио је почетничку грешку.
„Тај поен бих освојио у 99,9 одсто случајева. Међутим, нисам имао среће“, истакао је српски тенисер.
Током спектакуларног дуела време је било сунчано и топло, а Ђоковић се на крају пожалио на подлогу, сматрајући да је била превише сува. У једном тренутку је позвао судију и затражио да организатори полију терен, али је његов захтев одбијен.
„Подлога је била сува и веома клизава. Мислим да је погрешно оно сто су урадили“, објаснио је српски ас након меча.
Ђоковић је нагласио да ће наставити са покушајима да коначно тријумфује на Ролан Гаросу, што је његов недосањани сан.