Ђорђевић: Можемо у полуфинале

3195788_aleksandar-djordjevic-t
Кошаркаши Србије, од 18 часова, играју у Мадриду против селекције Бразила меч четвртфинала Светског првенства, а директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а. Селектор Александар Ђорђевић, очекујући пласман у полуфинале, истакао да је највећи квалитет његовог тима заједништво и жеља за успехом.
После променљивих партија у првој фази такмичења, Ђорђевићеви изабраници су „прегазили“ Грчку у осмини финала и најавили да имају велике амбиције које чак укључују и борбу за медаље у Шпанији.“Желимо да одиграмо добро и забележимо још једну победу. Имамо право да верујемо у то. Ова екипа је показала како се то ради и има велико заједништво. Не мора свако да пружи највише, већ свако да покаже најмање могуће потребно за полуфинале“, рекао је Ђорђевић пред изузетно значајну утакмицу.
Србија и Бразил већ су играли у првој фази такмичења и „кариоке“ су у том мечу славиле са 81:73.
Ђорђевић је истакао да Србија поштује сваког ривала, али да га се не плаши. Он је навео и да је Бразил веома квалитетна селекција са добрим тренером Рубеном Мањаном.
„Очекујем да ће данашња утакмица бити другачија у односу на прву фазу. Важно је да им физички одговоримо, да зауставимо центре и не дозволимо да нас изненаде, као што је то био случај са Маркињосом у првом мечу“, навео је селектор Србије.
Уколико се пласира у полуфинале, репрезентација Србије поновиће резултат од пре четири године са шампионата у Турској.Четвртфинални дуел између кошаркаша Србије и Бразила на програму је данас од 18 сати у Мадриду, а победник ће у полуфиналу Мундобаскета играти са бољим из меча Француска – Шпанија, које се састају од 22 сата.
Пласман у полуфинале у уторак су обезбедиле репрезентације САД и Литваније савладавши Словенију, односно Турску.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com