Ђорђевић: У кошарци нема непобедивих

s
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић истиче да његов тим има намеру да одигра што је могуће бољу кошарку у финалу Светског првенства, без обзира на резултат.Борбу за златну медаљу можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић поручио је да ће се његов тим знањем, вером и заједништвом супротставити селекцији САД у финалу првенства света.“На кошаркашком терену је све могуће, нема непобедивих. Чуда су се у прошлости дешавала. Немам разлога да не верујем да не могу и у будућности. На нама је да одиграмо најбоље што можемо, тражимо перфектну утакмицу у финалу“, рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре.
Он је нагласио да су мисли свих чланова репрезентације усмерене само ка једном циљу – ка што бољој игри у финалу, без обзира на резултат.
„То ће бити почетни замајац, а после ћемо видети шта ћемо извући из рукава. И ако нам дозволе противници који су феноменална екипа, са сјајним индивидуалцима, одличним тренерима. Изузетно их респектујемо, али нема места за страх“, рекао је Ђорђевић.
Он је открио да ће покушати „да их уведе у игру пет на пет“.
„Мало је тајни у кошарци. То би требало да буде идеја, али та енергија и атлетске способности које поседују Американци су нестварне. Имају толико играча на клупи да једноставно тим ритмом мељу противника, поготово у другом полувремену. Имали су дан више одмора, што није добро, али нема изговора. Мора да се игра без обзира на резултат. Треба да играмо поен за поен“, рекао је Ђорђевић и додао да и „Американци имају слабих тачака“.
Селектор Ђорђевић је нагласио да му је част што има „такве сараднике у стручном штабу, који су му највећи критичари и мотиватори“.
Финале између Србије и САД игра се у недељу од 21 сат.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com