Atletski klub“Sprint“Badovinci ponovo pobeđuje

Juče je u novoizgrađenoj atletskoj dvorani u Beogradu održan Novogodišnji miting za sve uzrasne kategorije na kome je učestvovalo 32 atletičara Sprinta i osvojeno je 9 medalja. Braća Jovanovići su pokazala talenat na skakačkim disciplinama i doneli dva zlata sa dva lična rekorda – Djordje Jovanovic je skočio 5.37 u dalj, a David Jovanovic 1.45 uvis. Sjajan debi je imao i ‘М. Петрушић’ sa zlatom na dalju i odličnom trkom na 60 metara i rezultatom od 7.89. Veljko Rosic je posle izjednačene borbe sa predstavnikom Beograskog atletskog kluba došao do srebra i ličnog rekorda od 1.41 cm u skoku uvis što je bio i rezultat pobednika, ali je Veljko imao veći broj pokušaja. Srebro u skoku uvis kod mlađih pionira je osvojio i Stefan Gvozdenovic na svom prvom takmičenju, dok je Milos Erdevički osvojio srebro na 60 metara i bronzu u skoku uvis kod atletskih školica A. Lične rekorde je postavila i Sanja Arnautovic na 200 metara, ali u skoku udalj (4.53) gde je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji mlađih juniorki. Bilansu medalja i ličnih rekorda je uvećao i Milan Kojic sa bronzom na dalju kod starijih pionira. Iako je osvojio 4. mesto, mora se istaći i najvredniji rezultat postignut danas od 23.80 na 200 metara Milos Jokica, koji napolju ima 23.27 i ova trka obećava značajan pomak tog rekorda na leto. Na kraju su kao šlag na tortu došla dva lična višebojca Slobodan Lukića, koji je popravio svoju naslabiju disciplinu za skoro sekundu. Slobodan je trčao 60 metara sa preponama od 91 cm za 9.67 sekundi i 200 metara za 24.96. Nažalost, valja napomenuti da Aleksandar Grnovic, Kristina Petrovic i još nekoliko najkvalitetnijih pojedinaca nisu mogli doći zbog prehlade ili školskih obaveza da uvećaju ovaj bilans medalja i rekorda.
U utorak je u Novom Sadu održan Novogodišnji miting za sve kategorije na kome je trener Dragan Radivojevic poveo svoju grupu u kojoj se istakla Teodora Jankovic sa ličnim rekordima na 50 metara sa preponama i zlatom i 60 metara i bronzom.
Veliku zahvalnost za sve postignuto dugujemo Predsedniku opštine Bogatić Nenadu Beserovcu koji nam je omogućio da se takmičimo u divnim uslovima, Mačva expresu, kao i sjajnom vozaču Miodrag Mrvica Bajunovic.
Da nam 2017. bude još zdravija, srećnija i uspešnija želi Atletski klub ,,Sprint“!