„Biciklom kroz Mačvu 2017“

Zeleni Srbije opštinski odbor Bogatić, zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Bogatić, organizuju četvrtu po redu Biciklijadu „Biciklom kroz Mačvu 2017“, a treći put u sklopu Hajdučkih večeri. Promovisaćemo zdrave stilove života, povratak prirodi i očuvanje životne sredine kroz organizaciju biciklijade, i nastavljamo našu višegodišnju borbu za BICIKLISTIČKE STAZE na teritoriji opštine Bogatić. Za učesnike nema ograničenja u pogledu godina starosti, deca mlađa od deset godina moraju dođi u pratnji roditelja.
Biciklijada će se održati u nedelju 06. avgusta sa početkom u 11h. Okupljanje i upisivanje učesnika će početi od 10h na platou OŠ u Bogatiću.
Voziće se seoskim ASFALTIRANIM putevima,na samom startu prodefilovaćemo kroz Bogatić, a zatim vožnju nastavljamo ka selu Sovljak (u Etno parku Sovljak pravimo pauzu od 60 min., gde ćemo imati osveženje i upoznati se sa znamenitostima parka, a takođe ćemo imati priliku da vidimo radove nove Crkve daščare, koja je trenutno u izgradnji), nakon pauze put nastavljamo ka centralnoj manifestaciji Sovljak – Glogovac – Crna Bara. U Crnoj Bari dolazimo na mesto same manifestacije, gde ćemo imati dvočasovnu pauzu. Učesnici biciklijade će moći da uživaju u programu Hajdučkih večeri, zajedničkom ručku i osveženju, izvlačenju nagrada i plaži prelepe Drine.
Nakon pauze nastaljamo drugi deo Biciklijade Crna Bara – Glogovac – Sovljak – Bogatić gde se sama biciklijada i završava.
Ovoga puta smo obezbedili 200 majica za učesnike, a mi se iskreno nadamo da ćemo taj broj sa učesnicima i nadmašiti ove godine.. Takođe, tu su i mnogobrojne nagrade: bicikl, naočare, pumpa, zadnje i prednje svetlo, sajla za vezivanje, kaciga, rukavice i boca za vodu.
Biciklijadu će obezbeđivati policijska pratnja i obezbeđenje, a sve to će biti praćeno i kamerama TV ekipe.
Prošle godine biciklijada je brojala oko 200 učesnika, HAJDE DA OVE GODINE OBORIMO REKORD 😉
Za sve one koji budu želeli da ostanu na centralnoj manifestaciji, obezbedili smo i kamp prostor, koji će biti jasno obeležen, ograđen i imaće svo vreme čuvara.
Vidimo se 06. avgusta… 🙂