DAN MUP-a

U BEOGRADU Manifestacije tokom celog dana
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće obeleženi danas nizom manifestacija, a centralna svečana akademija, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u 19.00 časova u Centru „Sava“.
Proslava će početi tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11.30, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od 11.00 časova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazaće veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom i rezultatima policije.
– To je za nas poseban dan koji se obeležava istorijski događaj kod Čukur češme iz 1862. godine. Svake godine se trudimo da našim građanima i najmlađima pružimo jedan festival, ove godine će to biti urađeno na poseban način – rekao je ranije Stefanović.
Zahvalio je velikom broju ljudi u MUP-u koji rade danonoćno.
Tanjug