Danas nam stiže proleće, a sa njim i dosta snega!

Iako će proleće početi danas u 17 sati i 15 minuta, u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.
Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u 5.41, a zalazi u 17.50, što znači da će obdanica trajati 12 sati i 9 minuta, a noć 11 sati i 51 minut.
Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, objašnjavaju iz društva.
U noći između subote i nedelje, 24. i 25. marta, prelazi se na letnje računanje vremena kada kazaljke na satu treba pomeriti jedan sat unapred.
U Srbiji će biti veoma hladno, a u pojedinim delovima zemlje padaće i sneg. Jutarnja temperatura će biti od -3 do jedan, a najviše dnevna od dva do devet stepeni stepeni Celzijusa.
I u Bogatiću i okolini će biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Temperatura će se kretati od -1 do dva stepena Celzijusa.
Do petka se očekuje oblačno i hladno vreme uz formiranje snežnog pokrivača. Od vikenda se očekuje postepeni porast temperature.