DRUGI DAN UČEŠĆA NA 5.SLOVENSKOM MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU

Drugog dana foruma, delegaciji Mačvanskog upravnog okruga, koja boravi u Rusiji, gradu Brjansku, u jutarnjim časovima upriličen je prijem u sedištu Brjanske gubernije, kod gubernatora Brjanske oblasti, g-dina Aleksandra Vasiljeviča Bogomaza.
Sastanku, koji je trajao oko jedan čas i na kojem su usaglašeni detalji sporazuma, koji će biti potpisan između Brijanske gubernije i Mačanskog okruga, sem šefa naše delegacije, g-dina Dragoslava Milanovića, prisustvovali su i predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, direktor Srednje medicinske škole u Šapcu, Aleksandar Pajić, kao i koordinatori Srpsko-Ruske saradnje za Mačvanski okrug, Radovan Šobić i Ivan Popović, koji je imao i ulogu prevodioca. Načelnik Milanović uputio je zvaničan poziv gubernatoru Bogomazu, da krajem septembra dođe u posetu našem Okrugu, a na završetku sastanka, delegacije su razmenile prigodne poklone.
Tačno u 12 časova, u organizaciji gradonačelnika Brjanska, g-dina Hlimankova, članovi naše delegacije bili su u prilici da posete rodnu kuću jednog od najznačajnijih ruskih pesnika Fedora Ivanoviča Tjučeva, koji je živeo i pisao u 19.veku, a koja je pretvorena u velelepni muzej. U popodnevnim časovima naša delegacija posetila je kompaniju “LLK”, vlasnika g-dina Eduarda Špinka, koji je najzaslužniji, za dolazak naše delegacije u Rusiju i učešće na međunarodnom Slovenskom ekonomskom forumu, a koji je početkom jula boravio 10-ak dana sa svojim saradnicima u našem Okrugu i tom prilikom posetio i opštinu Bogatić.
U večernjim časovima, pred oko 100 posetilaca, načelnik Milanović održao je prezentaciju turističkog potencijala našeg kraja, u kojoj je značajan prostor zauzela turistička ponuda opštine Bogatić, sa video prilozima koje je za potrebe prezentacije pripremila Turistička organizacija opštine Bogatić. Gosti na prezentaciji imali su priliku da degustiraju suhomesnate i mlečne proizvode iz Mačve, kao i nezostavni srpski brend, domaću rakiju.