Evo koga je Putin pozvao na paradu…

PUTIN JE ISKULIRAO SRPSKE POLITIČARE, A NA PARADU POZVAO PRAVE SRPSKE HEROJE!
Na čuvenoj vojnoj paradi 9. maja u Moskvi, ulicama oko Kremlja defilovaće ruski vojnici i najmodernije oružje na svetu. Ipak ono što ovu paradu razlikuje od drugih je činjenica da se Vladimir Putin odlučio da pozove srpske junake, a ne političare!
Ove godine će po odluci predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina Srbiju u Moskvi na Dan pobede nad fašizmom predstavljati, slučajno ili ne srpski junaci koji su se borili protiv NATO snaga 1999. godine.
Tako će u Moskvi biti penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije Zoltan Dani, koji je tokom agresije NATO-a na SRJ oborio ponos američke vojske i čudo tehnike — „nevidljivi“ lovac F-117.
Zatim generali Vojske Jugoslavije Božidar Delić i Miroslav Lazović, koji su 78 dana štitili granicu Srbije sa Albanijom na Paštriku i Košarama od upada terorista OVK na čelu sa instruktorima NATO-a.
Njih trojica šetaće zajedno sa predsednikom Rusije ulicama Moskve kao deo „Besmrtnog puka“.
„Besmrtni puk“ se zasad održava u više od sto zemalja sveta i više od 500 gradova.
Očekuje se da će u šetnji puka u Moskvi ove godine učestvovati oko 1,3 miliona ljudi.

.

Svake godine na Dan pobede u koloni „Besmrtnog puka“ hodaju hiljade ljudi držeći u rukama transparente s portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je i ranijih godina u akciji „Besmrtni puk“ u Moskvi, a prošle godine je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata.
Prošle godine zajedno s Putinom šetao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je nosio sliku pokojnog dede koji je ubijen od ustaške ruke.
Izvor:Kurir