Masakrirao ga drug

Ubistvo Eda Bajrića (22) iz Šapca duboko je potreslo šabačku malu, gde je živeo, i na noge podiglo ovdašnju policiju. Mladić je izboden nožem, u petak uveče, na samo stotinak metara od svoje kuće u Ulici Stojana Čupića, i preminuo dva sata kasnije, a da zlo bude veće, napadač je, kažu Šapčani, njegov drug iz detinjstva.
Policija je intenzivnom potragom, u noći između petka i subote, identifikovala dvojicu muškaraca, koji se sumnjiče za ovo krivično delo i uhapsila Srboljuba Vasiljkovića (26) i Mihaila Fafulića (20). Njima se na na teret stavlja teško ubistvo.
Zločin se dogodio u petak oko 18 časova. Očevici kažu da se Edo, uobičajeno, vraćao sa posla u to vreme, kada mu je put preprečio taman auto sa dvojicom mladića. Zaustavljen je grubo, udarcem suvozačevih vrata, da bi odmah zatim započela žučna svađa – ali nije dugo trajala.
– Video sam kako napadač vadi dugačak nož ispod levog pazuha. Ubadao je Eda svuda, ne mareći da li će ga i kako povrediti. Surovo… Jezivo! Potom se vratio u auto i odjurili su prema centru, a Edo je ostao da se previja u bolovima – priča očevidac događaja.
U šabačkoj mali, inače, sve se zna, posebno jer u ovoj srdačnoj višenacionalnoj sredini i Muslimani i Srbi, Romi, Mađari, Hrvati… imaju sličan običaj – da mnogo vremena provode na ulici. Druže se prisnije i poznaju mnogo više nego što je to slučaj u nekoj drugoj gradskoj sredini.
– Poznajem ih svu trojicu – priča nam komšinica koja je, kako kaže, utrčala u kuću da ne bi morala da svedoči događaju. – Bili su kao jedan, igrali su se zajedno kad su bili deca, zajedno išli u školu, u klupi sedeli… Bili su deca za primer. Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo.
Kuća Bajrića jedna je od najuglednijih i najlepših u mali. Širom otvorena kapija svedoči o velikoj žalosti majke Fate, oca Baje i brata Dina. U blizini patrolno vozilo. Uzimali su izjave od očevidaca.
STANOVNICI šabačke male ogorčeni su zbog poslednjeg krvavog događaja, a posebljno su ljuti na policiju. Kažu da su u njihovom okruženju povređivanja nožem postala sve učestalija, da se mala polako pretvara u pravi geto, gde važe drugačija pravila. Navode da se droga prodaje na ulici, naočigled prolaznika, dok policija, iz nekog razloga, kako kažu, neće da interveniše.
izvor: NOVOSTI.RS