MINISTARKA ZOVE NA OPREZ! Srbiji prete nove poplave!

kisa_1369316544_670x0
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, zbog najavljenih velikih padavina, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.
S obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji, Mihajlović je pozvala nadležna javna preduzeća i agencije da preduzmu sve plansko-preventivne mere i budu spremne da reaguju u skladu sa razvojem situacije, ističe se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade.
OVE REKE MOGU DA RASTU
Večeras, tokom noći i sutra u većini mesta centralne i južne Srbije očekuje se od 20 do 50 milimetara kiše, lokalno i više, naročito na istoku.
U sredu očekuje se postepeno slabljenje padavina, na jugu i istoku padaće još oko 20milimetara za 12 sati.
Na Kolubari sa pritokama, Jadru, gornjim tokovima Južne Morave (Jablanici, Veternici, Vlasini, Toplici, Nišavi i Pustoj), na gornjim tokovima Zapadne Morave sa pritokama (Ibru, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, Čemernici), Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 2. do 4. maja sa mogućnošću dostizanja granica redovne odbrane od poplava.
Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja.